Αποστολή μηνύματος...
Το μήνυμα σας έχει αποσταλλεί. Ευχαριστούμε. Κλείσιμο
Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά. Κλείσιμο

Κλείστε ραντεβού σήμερα

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας για το προγραμματισμό του ραντεβού σας. Θα επικοινωνήσω το συντομότερο δυνατό μαζί σας.

Καλέστε στο:
6978507774

Στείλτε email:
alexandra@anima.com.gr

Image

Ψυχοθεραπεία για ενήλικες

  • Πληροφορίες

Ατομική ψυχοθεραπεία

Σε γενικές γραμμές η ατομική ψυχοθεραπεία γίνεται σε 2 περιπτώσεις. Η μία είναι η καταπολέμηση διάφορων διαταραχών όπως αυτές ορίζονται στα διεθνή διαγνωστικά εγχειριδια DSM 5 και ICD 10 όπως για παράδειγμα

  • Φοβίες
  • Διαταραχές διάθεσης (κατάθλιψη, διπολική διαταραχή-μανιοκατάθλιψη)
  • Αγχώδεις διαταραχές
  • Ψυχώσεις κ.ο.κ

Αν λοιπόν έχεις μια από τις παραπάνω διαταραχές η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς σταδιακά από αυτές. Σε περίπτωση που παίρνεις φαρμακευτική αγωγή ο συνδυασμός με την ψυχοθεραπεία μειώνει με αξιοσημείωτο τρόπο τα συμπτώματα.

Ένα συχνό ερώτημα είναι το εξής:Αφού παίρνω φάρμακα χρειάζεται να κάνω ψυχοθεραπεία;

Η απάντηση είναι απλή. Για παράδειγμα σε περίπτωση που κάποιο αγκάθι μπει στο χέρι σας το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί φλεγμονή ( πύων και ερυθρότητα) αν το αφήσουμε έτσι μέρες ο οργανισμός αντιδρά να διώξει το ξένο σώμα και ανεβαίνει πυρετός. Ο πυρετός είναι το σύμπτωμα δηλαδή ακόμη και αν καταφέρουμε να τον ελέγξουμε με αντιπυρετική αγωγή η φλεγμονή παραμένει. Προκειμένου λοιπόν η υγεία του οργανισμού να αποκατασταθεί πλήρως το αγκάθι πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς από την πληγή. Έτσι και με την ψυχοθεραπεία, ο στόχος είναι να αντικατασταθούν οι δυσλειτουργικές και τοξικές σκέψεις του ατόμου με υγιείς σκέψεις που προάγουν την ψυχική υγεία, ευεξία και την προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπου σε όλους τους τομείς (οικογένεια, εργασία, διαπροσωπικές σχέσεις).

H άλλη περίπτωση στην οποία το άτομο ακολουθεί ψυχοθεραπεία είναι, να μην πάσχει από κάποια διαταραχή αλλά να επιθυμεί την προσωπική του ανάπτυξη, την κατάκτηση της αυτογνωσίας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Ο εαυτός μας είναι ότι πιο σταθερό έχουμε σε όλη μας την ζωή έχουμε χρέος να τον γνωρίσουμε, να τον αγαπήσουμε και να τον εξελίσσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Η δουλεία με τον εαυτό μας είναι η πιο σίγουρη επένδυση για την ευτυχία μας και την οικοδόμηση της ζωής μας τόσο της δικής μας όσο και των γύρων μας τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Όσο περισσότερο γνωρίζουμε τον εαυτό μας τόσο καλύτερα αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας και τους άλλους ανθρώπους ζώντας αρμονικά με αγάπη, κατανόηση και ηρεμία. Η σκέψη μας οργανώνεται καλύτερα γνωρίζουμε πλέον τις δυνατότητες μας, θέτουμε στόχους και βελτιώνουμε τα τρωτά μας σημεία. Ο άνθρωπος χρειάζεται να επιδιώκει όσο ζει να φτάσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του ώστε να ζήσει τα χρόνια του όσο καλύτερα γίνεται.

Η Ψυχοθεραπεία προσφέρει αυτή την δυνατότητα καθώς μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές, φιλικό ήρεμο πλαίσιο αποδοχής ο κάθε άνθρωπος έχει την δυνατότητα να μοιραστεί ότι μπορεί να θελήσει ότι τον απασχολεί. Ο Ψυχοθεραπευτής είναι ένας συνοδοιπόρος σε αυτό το εσωτερικό ταξίδι και προσφέρει την ασφάλεια, τη φροντίδα και την συμπαράσταση που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Απαλλάξου λοιπόν από δυσλειτουργικές σκέψεις που σε εμποδίζουν να απολαύσεις την ζωή και σε οδηγούν σε φαύλους κύκλους άγχους χαμηλής αυτοεκτίμησης και αρνητικών συναισθημάτων γνώρισε τον εαυτό σου και επέτρεψε του να ζήσει αυτό το οποίο θα τον κάνει να νιώθει η καλύτερη εκδοχή του.

Image

Ένας ασφαλής χώρος
για να εκφράσετε όλες σας τις σκέψεις