Αποστολή μηνύματος...
Το μήνυμα σας έχει αποσταλλεί. Ευχαριστούμε. Κλείσιμο
Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά. Κλείσιμο

Κλείστε ραντεβού σήμερα

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας για το προγραμματισμό του ραντεβού σας. Θα επικοινωνήσω το συντομότερο δυνατό μαζί σας.

Καλέστε στο:
6978507774

Στείλτε email:
alexandra@anima.com.gr

Image

Σχετικά

  • Αλεξάνδρα Χριστοδούλου, MSc

Αλεξάνδρα Χριστοδούλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Αποφοίτησα με άριστα από το Κλασσικό Αρσάκειο Ψυχικού. Ολοκλήρωσα της βασικές μου σπουδές στην ψυχολογία στη φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία στην ιατρική σχολή του Cardiff University όπου και ολοκλήρωσα το M.Sc στην ειδικότητα της Ψυχιατρικής/ Ψυχοπαθολογίας. Συνέχισα την μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πάνω στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία. 

Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο ΚΕΠΕΠ ( Κέντρο Περίθαλψης Παίδων) Αγ. Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη. Επίσης ολοκλήρωσα την πρακτική του μεταπτυχιακού σε ψυχιατρικές κλινικές της Ουαλίας (Hadyn Ellis Building, Learning Disability Clinic, Pentwyn Cardiff Mental Health Team) καθώς και στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς όπου εκπαιδεύτηκα σε ψυχομετρικά τέστ. Επιπροσθέτως ολοκλήρωσα και την πρακτική μου στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα στα πλαίσια της μετεκπαίδευσης μου στην ειδική αγωγή. Επίσης έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με την Ψυχική Υγεία όπως για παράδειγμα σεμινάρια πάνω σε θέματα σχέσεων, σεξουαλικής υγείας, συμβουλευτικής γονέων, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ψυχοθεραπευτικών τεχνικών και ειδικής αγωγής. Σήμερα εργάζομαι ως ψυχολόγος στην γυναικολογική μαιευτική κλινική Ρέα ως εξωτερικός συνεργάτης. Επίσης εργάζομαι ως παράλληλη στήριξη σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού στο 4ο Δημοτικό Χολαργού. Καθώς και στο Παιδαγωγικό Κέντρο Αναπτυξιακής Προώθησης Αποκατάστασης και Σχολικής μελέτης Νέου Ψυχικού, στον τομέα της συμβουλευτική γονέων, παιδιών και εφήβων και διατηρώ και το δικό μου γραφείο στο Νέο Ψυχικό.

Τέλος είμαι κάτοχος της υπ’ αριθμόν 530982/18-12-2012 άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Βιογραφικό σημείωμα

Κατεβάστε το βιογραφικό μου σημείωμα σε μορφή docx.

2012
2014 - Σήμερα
2015

Αποφοίτηση από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ειδίκευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία Τεχνοβλαστός Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εργάζομαι με ενήλικες και παιδιά στα πεδία της ψυχοθεραπείας, της συμβουλευτικής, της ψυχολογικής υποστήριξης και της προσωπικής ανάπτυξης.

Msc Psychiatry της ιατρικής σχολής Cardiff University Κάρντιφ, Ουαλία

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης του πανεπιστημίου Αθηνών «Ειδική Αγωγή

Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία ,Δυσαριθμησία, Δυσορθογραφία, Διαταραχές Συμπεριφοράς-Υπερκινητικότητα, Ψυχικές Διαταραχές, Αυτισμός, Συμβουλευτική Γονέων» Αθηνά.

Εξωτερική συνεργάτης στο νοσοκομείο Ρεα

Image

Ένας ασφαλής χώρος
για να εκφράσετε όλες σας τις σκέψεις